Naleśniki

Naleśniki to nowy dodatek do naszego menu. Przygotowujemy je według klasycznej receptury, na bazie lokalnych składników. Sekretem smaku naleśników jest ciasto – wysmażamy je na płycie naleśnikowej z minimalną iloscią tłuszczu.

 

Nasze nalesniki podajemy w trzech odmianach – z farszami wytrawnymi (miesnymi), wegetariańskimi oraz na słodko.

Naleśniki wytrawne:

-z kurczakiem i sosem pieczarkowym

-z nadzieniem mięsnym z łopatki wieprzowej-z nadzieniem bolońskim (z miesem mielonym i sosem bolognese)

Naleśniki wegetariańskie:

– ze szpinakiem i serem feta

– z kaszą jaglaną i warzywami

Naleśniki na słodko:

– z białym serkiem z dodatkiem wanilii

– z Nutellą i bananem

– z dżemem owocowym

Skladniki: mąka pszenna, jajko, mleko, sól cukier.