
Naleśniki
Naleśniki to nowy dodatek do naszego menu. Przygotowujemy je według klasycznej receptury, na bazie lokalnych składników. Sekretem smaku naleśników jest ciasto – wysmażamy je na płycie naleśnikowej z minimalną iloscią tłuszczu.
Nasze nalesniki podajemy w trzech odmianach – z farszami wytrawnymi (miesnymi), wegetariańskimi oraz na słodko.
Naleśniki wytrawne:
-z kurczakiem i sosem pieczarkowym
-z nadzieniem mięsnym z łopatki wieprzowej-z nadzieniem bolońskim (z miesem mielonym i sosem bolognese)
Naleśniki wegetariańskie:
– ze szpinakiem i serem feta
– z kaszą jaglaną i warzywami
Naleśniki na słodko:
– z białym serkiem z dodatkiem wanilii
– z Nutellą i bananem
– z dżemem owocowym
Skladniki: mąka pszenna, jajko, mleko, sól cukier.





Poprzedni
Pierogi z jagodami

Nowszy
Wielkanoc
Może Ci się spodobać

Pierogi ruskie
11 września 2020
Półmisek z kiełbasą
14 września 2020